wine-tasting

events

wine boutique

POP-UP RESTAURANT

Small party gourmet eves

WINE TASTING

“Blind” tests, wine varieties tests and the young generation

COOKING COURSES

As you like it ...

PRIVAT EVENTS

Only you and your guests

B 2 B

Formal and personal

CLUBS & COMMUNITY

Bridge nights, cultural events and presentations

Programs

About Us

Our goal is to develope Magdolna Wine Club and Event Venue into a culinary center in the heart of the wine district in Budafok by providing a friendly and welcoming atmosphere.

Our wide array of events are open to families, groups of friends and companies as well: dinner nights, wine tasting events, cooking classes, company meeting, cultural events, club events.

Read more

Blog

Kóstolóest - Dula Bence, Eger

Tisztelettel tájékoztatjuk a minőségi borkedvelőket valamint a Magdolna Borklub életét és sikerét szívükön hordozó olvasóinkat, hogy tegnap Veresegyházán megtartottuk első borkostolónkat Dula Bence borász professzionális segítségével. Ahogy mindannyian emlékszünk, az első alkalommal általában nem szokott minden úgy sikerülni, ahogy azt megálmodtuk, de jelen esetben úgy tűnik, hogy nem okoztunk nagy csalódást és van érdeklődés az ilyen rendezvényekre. Egyébként a rendezvény az Expertvino és a Magdolna Borklub közös koprodukciója volt, mi szeretjük bonyolítani a dolgokat és hatásosan növelni a káoszt….

Katlan Tóni vendéglőjében az emeleti különteremben került sor az aktusra (Ha arra járnak kérjük, vigyázzanak magukra ha a lépcsőt használják, a második fok fentről nézvén keskenyebb, ezért könnyen nyakát szegheti az ember ha nem vigyáz, különösen a borkóstolók végeztével kapaszkodjunk a kezünkkel masszívan a korlátba lefelé menet.) de egyébként a körülmények ideálisak voltak. Kicsit kevés és drága volt a ropogtatni való, de a minőséggel szerencsére nem volt baj.

6 bort kóstolhattunk, elsőként az egri csillagok névvel jelzett cuvée-t 2015 évjárat, leányka, sauvignon blanc, tramini és muscat ottonel szerencsés házasítása, friss, finom, ropogós bor, sokunknak fog még örömet okozni. Ez egy jól iható bor.

Második tétel egy fehér kisburgundi volt 2014-ből  (ilyen bort nem sokat lehet kóstolni kis hazánkban) szép fűszeres illatok és ízek, friss élénk bor, kerek savakkal és lassú lecsengéssel.

Következett a 2015-ös rozé, Nyáridő névre hallgató Pinot noir, jól behűtve igyuk (akár 5-6 fokra is lehűthetjük szerintünk) kellemes friss, kicsit epres, szamócás, tipikus nyári rozé, semmi herzigeskedés.

2009-es Kadarka következett (tüzes névre hallgat, jogosan) szerintem az egyik legjobb kadarka jelenleg Egerből, 7 éves kora ellenére teljesen rendben van. A pörköltök, paprikások, magyaros ételek pompás kísérője.

Kékfrankos volt az ötödik tétel 2009-ből, a bor gyümölcsös, szőlős illatú és ízű, egy jó kékfrankos a gőzmalmos dűlőből, amit hála Istennek nem hordózták agyon.

A sort a Bikavér zárta, amely ugyan csak bronzérmes volt Bordóban, de a potenciálja alapján lehet ez még csillogóbb is. (Csak többször kell benevezni.)

A tételeket kedvezményes áron meg is lehetett vásárolni (sajnos így nemigen kerestünk pénzt, de erre csak büszkék lehetünk, mert ezt nevezik a profik sikeres marketingnek).

Jól fogytak a borok, akiket nem tudtunk spontán kielégíteni azoknak üzenjük, hogy a megrendelőjük alapján Karcsi barátunk fog jelentkezni a jövő héten.

 

Amennyiben a tisztelt vendégeinknek építő kritikái vannak, tegyék meg, mi csak jobbak lehetünk ettől. Ha valamely borászra pedig különösen gerjednek, közöljék velünk hogy ki a nagy Ő, legközelebbre meghívjuk.

Lassan zárom soraimat, megyek le Tihanyba feltöltődés végett. Meg bort is kell venni.

Még egyszer köszönjük megtisztelő bizalmukat és a vásárlást, szeptember végén találkozunk. Vagy inkább október elején, akkor még több a pénz a családi kasszában az alkoholra….

Expertvinoshop

Hamar munka ritkán jó szokták volt mondani, hát eltartott egy darabig az biztos, de örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy elkészült a webáruházunk.  A rendkívül frappáns Expertvinoshop névre hallgat, www.expertvinoshop.hu. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy legyen kedves megnézni az áruházat és segítő megjegyzéseit küldje el nekünk. (Mi már annyit bámultuk, hogy nem veszünk észre semmit, mindenről azt hisszük, hogy működik). Az építő kritikát elvárjuk, ha valami nem érthető vagy zavaros, írjatok meg. Az első három legjobb kritikusnak egy-egy üveg bort ajánlunk fel, szóval így nemcsak segítők lehettek egy a megélhetésünket remélhetőleg megalapozó projektben, hanem díjazottak is. Nézegessétek mindenféle szerkezeten: PC, laptop, okostelefon, tablet stb., mi azt hisszük, hogy mindegyiken prímán fut az áruház.

Köszönjük előre is a segítséget. Természetesen, ha vásároltok bort, azért sem sértődünk meg, az első 10 vevőnk egy különleges ajándékot is fog kapni, ami pompás meglepetés lesz és a megrendelt borok mellé fogjuk csomagolni. Pig in a poke azaz zsákbamacska lesz.

Ha esetleg lenne még igény további borászatokra, borokra, azt is írjátok meg, felvesszük őket a listára.

Közben a Nektek már oly sokszor beharangozott borcímke felismerő applikáció is elkészült. Egyelőre az iOS rendszeren futó változat van kész és az Apple áruházból ingyenesen letölthető. Töltsétek le és használjátok! A www.expertvino.com oldalon részletesen leírjuk az applikációval kapcsolatos tudnivalókat. Ezúton is szeretnénk gratulálni a fejlesztőknek, nevezzük is meg őket: Áron Miklós software fejlesztő igazgató és Pozsgay Károly ötletgazda és hardware igazgatója valamint a társaság ”non executive” Elnöke, a harmadik beosztott nevét szerénységem tiltja megnevezni… Gratulálunk mindannyiuknak.  Ezzel az applikációval reményeink szerint egyszerűbbé tesszük a kulturált borfogyasztók életét.

Jelenleg a webáruház és az applikáció összekötésének fejlesztése folyik, amint elkészült, minden kedves hírleveles barátunkat késedelem nélkül tájékoztatni fogjuk.

Event calendar

Contact

Magdolna Wine Club & Event Venue

1221 Budapest, Magdolna u. 30.

Phone: +36 30 2011231

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Opening time: only for events
(please follow our programs under UPCOMING EVENTS button or on Facebook )

Newsletter