Március

Posted by Bak Ildikó
on 31 March 2015

Az első tavaszi hónap mozgalmasan telt a Magdolna Borklubban.

Március 4-én kezdődött Kovács Antal borismereti tanfolyama, melynek kis csapatunk szorgalmas látogatója lett. Felelevenítettük ismereteinket a borkóstolásról, a szőlőről és persze egy csomó új dolgot tanultunk Antitól, a lelkes és megszállott fiatal borászoktól, Nyolcas Ádámtól és Ludányi Balázstól a BOR készítéséről és magáról A BOR-ról. Ja, és nem maradtunk szárazon! Az elméleti oktatás végén minden este ritkaszép kézműves borokat kóstolhattunk Ádámtól, Balázstól, a Kúcs Pincétől, a Somlói Apátság Pincétől, Prisztóka Tibortól, a Pontica Pincétől, Bencze Istvántól. Sajnos holnap lesz a tanfolyam utolsó órája. Reméljük lesz folytatás! Ha betérnek hozzánk Önök is élvezhetik ezeket a csodálatos nedüket, a BORT csak SZŐLŐBŐL.

 

Március 11-én volt az új Budafoki Szomszédok Piac ünnepélyes alapkőletétele. A régi piacon forgatták a 80-es évek végén nagy sikert aratott Szomszédok sorozat eges jeleneteit. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy ebédre láthattuk vendégül a sorozatban szereplő színészek egy kis csoportját, köztük Gór Nagy Máriát és Kertész Pétert is.

Folytatódtak kóstolóestjeink is, ez a hónap Egerről és Tokajról szólt.

A Bikavér Classic vs. Superior csatában Demeter Csaba, Vincze Béla és Thummerer Vilmos borai mérkőztek egymással. Az élen Vincze Béla Arcanum Bikavérje végzett, őt követte szorosan Demeter Csaba 2003-as Bikavér Selectionja. Bár túl van már a csúcson, még mindig kivételesen jó!

A Mádi Borház kézműves borait kóstolhattuk újra az I. Magdolna Piknik alkalmából március 21-én. Mint mindig, most is nagy siker volt.

A múlt hétvégén visszakanyarodtunk Egerbe, ezúttal kóstoltunk fehéret, vöröset – sok mindent, ami NEM bikavér. Mindezt egy kellemes grillparty kíséretében az Expertvino házatáján. És mi lett az eredmény? Nem versenyeztünk, csak élveztük a borokat és a napsütést és megállapítottuk, hogy Egerbe nem csak a bikavérért érdemes ellátogatni!

A végére hagytam a legnagyobb élményt: szakmai kirándulásunkat Zalaegerszegre. Hogy ott nincs is bor? Most volt BOR. Szepsy István hozta el alkotásait egy gálavacsorára. Fantasztikus volt.